در مقابل، نسل های قبلی، با نگرش های محافظه کارانه تری بزرگ شده اند. آنها با الگوهای زندگی سنتی تر و ساختارهای اجتماعی پایدارتر رشد کرده اند که تأکید بیشتری بر کار سخت و تعهد به نهادهای اجتماعی و خانوادگی داشت. این اختلاف نگرش ها گاه منجر به چالش ها و سوءتفاهم هایی میان نسل ها می شود، چرا که نسلهای قبلی ممکن است سرعت تغییرات را نپذیرند یا با الگوهای جدیدتر سازگار نشوند. این تقابلها اغلب در زمینههایی مانند کار، سبک زندگی و تعاملات اجتماعی بهوضوح دیده می شود.

کودکان دیگر از سنین کم مهارت یاد نمی گیرند
در این خصوص، اردشیر گراوند، پژوهشگر اجتماعی گفت: یکی از چالش های مهم کنونی کشور، آماده سازی نیروی انسانی برای زندگی عمومی و سالم است؛ موضوعی که همواره در طول تاریخ و در تمامی جوامع هزینه بر و پیچیده بوده است. در گذشته، افراد مهارت های لازم برای زندگی را از طریق فعالیت هایی نظیر کشاورزی، دامداری و شاگردی در صنعت به دست میآوردند. اما با تغییر الگوهای اقتصادی و اجتماعی در دهه های اخیر، این مدل آموزشی تقریباً از بین رفته است.
وی در ادامه تاکید کرد: در ۵۰ سال گذشته، حدود ۶۰ درصد از نیروی کار ایران در بخش کشاورزی و دامداری شاغل بودند. حتی تا ۴۰ سال پیش نیز ترکیب اشتغال شامل ۴۰ درصد کشاورزی، ۴۰ درصد صنعت و ۲۰ درصد خدمات بود. در آن زمان، کودکان از سنین کم مجبور به یادگیری مهارت های عملی بودند و والدین نقش فعالی در آموزش آنها داشتند و به تعبیری، شاگردِ استادان خود بودند. این کودکان ناچار به یادگیری این آموزش ها بودند. همچنین از آنجایی که تعداد فرزندان خانواده ها زیاد بود، والدین به فرزندانشان به چشم عصای دست و یاریگر زندگی نگاه می کردند؛ اما در حال حاضر شرایط بسیار تغییر کرده است.
این پژوهشگر اجتماعی افزود: امروزه اما با کاهش بعد خانوار و تغییر سبک زندگی، خانواده ها از آموزش مهارت های ضروری برای زندگی فاصله گرفته اند. میانگین تعداد فرزندان در هر خانوار به ۱.۴ نفر کاهش یافته است. والدین اغلب به جای تمرکز بر مهارت های ضروری، تمایل دارند فرزندان خود را در زمینههایی که خودشان موفق نشدند در آن زمینه ها مهارتی کسب کنند، از جمله فعالیت های هنری، زبان و فعالیت های غیرمعیشتی پرورش دهند. این تغییر نگرش باعث شده تا نظام آموزشی نیز نتواند نقش مؤثری در مهارت آموزی ایفا کند.

وقتی بچه ها می بینند زندگی شان از طرف والدین تامین است، دیگر دلیلی برای مهارت آموزی نمی بینند
اردشیر گراوند تاکید کرد: با حذف نظام استاد-شاگردی و کاهش نقش بخشهایی همچون دامداری و کشاورزی، نوجوانان امروز فاقد مهارتهای عملی لازم برای ورود به بازار کار هستند. این معضل در آینده نیز به بحران تبدیل خواهد شد، چرا که بسیاری از جوانان بدون داشتن توانمندیهای لازم وارد بازار کار میشوند و مدرسه و دانشگاه هم که مهارتی را به فرزندانمان آموزش نمی دهند که این مشکل آفرین است. در این شرایط هم این فرزندانمان وقتی می بینند که زندگی شان توسط والدین تامین می شود، دیگر لازم نمی بینند که به دنبال یادگیری مهارت های خاصی بروند و روی پای خودشان بایستند.
کارفرمایان می گویند باید زمان طولانی برای آموزش نسل زد وقت بگذارند
او با تاکید بر اینکه در این شرایط، کارفرمایان نیز از نیروی کار نسل زد ناراضی هستند، گفت: علت این است که آنها نیز باید مدت طولانی و بعضا سال ها زمان بگذارند تا به نیروی نسل جدید آموزش دهند در حالی که از دانشگاه ها فارغالتحصیل شده اند اما مهارت لازم را برای اشتغال ندارند.
این پژوهشگر اجتماعی افزود: در این شرایط اساسا مشخص نیست چه اتفاقی برای آینده کشور رخ خواهد داد و والدین یک جامعه بیکار خواهند ساخت؛ چه بسا همین الان هم بخش عمده ای از بیکاری موجود در جامعه، به علت بی مهارتی جوانان است که عموما تحصیل کرده هم هستند. اگر کسی بی مهارت باشد و شغلی هم نداشته باشد، قطعا دچار آسیب های روانی، اجتماعی و فرهنگی خواهند شد.

کارفرمایان از نیروی کار اتباع استفاده می کنند چون از ارتباط با نسل جدید خسته شده اند
اردشیر گراوند افزود: در حال حاضر کارفرمایان با این نسل دچار تضادهایی شده اند. نیروی کار جوان و نوجوانی که تحصیلات دانشگاهی دارد، وقتی وارد محیط کار می شود، هیچ نمی داند و کارفرما می بیند باید دو سال هم تلاش کند تا کار را به نیروی کار جدید آموزش دهد و نمی داند بعد از اینکه نیرو، آموزش دید، در آن محیط باقی می ماند یا خیر. در این شرایط، کارفرماها از نیروی کار افغانستانی بهره می برند چراکه هم مهارت پذیرتر هستند و هم حقوق کمتری دریافت می کنند.
او با اشاره به اینکه اگر تغییری در مدیریت آموزش و پرورش و مدیریت زندگی عمومی مردم برای نوجوانان اتفاق رخ ندهد، در آینده در حوزه اشتغال و کارفرمایی دچار چالش هایی خواهیم شد که جبران ناپذیرخواهد بود، گفت: نظام آموزشی باید بداند که در سیستم اشتغال کشور، به چه کارهایی نیاز داریم و چه کارهایی دیگر از رده خارج شده اند و برای چیزی که دیگر وجود ندارد نیروی انسانی تربیت نکنند. از سویی دیگر اینکه افراد بدون کنکور وارد دانشگاه می شوند نیز باعث شده است تا هرکسی یک مدرک دانشگاهی داشته باشد ولی مهارت نه!
اردشیر گراوند، پژوهشگر اجتماعی در پایان تاکید کرد: اگر فرزندانمان از سن نوجوانی یک مهارت را می آموختند، در ذیل آن، مهارت ارتباط با کارفرما را نیز یاد می گرفتند و این می توانست به آنها در دوران بزرگسالی و زمان حضور در محیط کار کمک کننده باشد.

پایگاه خبری گسترش نیوز یک خبرگزاری وابسته به موسسه فرهنگی مطبوعاتی گسترش صنعت معدن و تجارت میباشد که با شعار با ما سبک زندگی اقتصادی را گسترش دهید، آغاز بکار کرده است. پس از تشکیل موسسه فرهنگی مطبوعاتی صمت، تلاشهای بسیاری جهت راهاندازی این خبرگزاری به صورت خصوصی صورت پذیرفت. مؤسسه فرهنگی مطبوعاتی گسترش صنعت معدن و تجارت، در تاریخ یک اردیبهشت سال 1394 به شماره ثبت 35854 و شناسه ملی 14004862024 به ثبت رسیده است. دفتر مرکزی این موسسه در تهران- خیابان قایم مقام فراهانی- جنب کلینیک تهران- کوچه آزادگان - پلاک 26 واقع شده است.
صاحب امتیاز گسترش نیوز را موسسه فرهنگی مطبوعاتی گسترش صنعت معدن و تجارت میباشد. مدیر مسئول این پایگاه خبری و موسسه فرهنگی مطبوعاتی صمت نیز ناصر بزرگمهر بوده، مسئولیت سردبیری گسترش نیوز برعهده میلاد محمدی گذاشته شده است. شروین اُشیدری به عنوان معاون سردبیر در این مجموعه فعالیت میکند و دبیر بخش گزارش نیز مجتبی اسکندری میباشد.
گسترش نیوز خود را موظف کرده است تا اصول اجتماعی و ملی بیان شده در میثاق نامه خود را اجرا نماید. این اصول عبارتند از: التزام عملی به قانون اساسی بهعنوان منشور ملی، بر اساس تکلیف امر به معروف و نهی از منکر، حمایت از ارزشهای دینی، انقلابی، اخلاق اسلامی و هنجارهای عمومی، احترام به اصول دینی، اعتقادات مذهبی، آداب و سنن قومی و ملی و پرهیز از هرگونه تحریک قومیت ها، اقلیتهای دینی و مذهبی، پرهیز از انتشار هرگونه محتوای مبتذل و مستهجن و صحنههای خشن که موجب مخدوش شدن بهداشت روانی جامعه یا نادیده گرفتن کرامت انسانی گردد، انتشار سریع و به موقع مشکلات جامعه و پرهیز از ملاحظاتی که منجر به خود سانسوری میشود.
میثاق نامه گسترش نیوز در رابطه با محتوای رسانه نیز شامل بندهای مختلف میباشد. سرلوحه کار قرار دادن راستگویی و نقل صحیح و دقیق اخباراقتصادی به عنوان نخستین اصل حرفهای، امتناع از انتشار اخباری که منبع آنها مشخص و معتبر نباشد و اعتقاد بر آنکه منبعی که حتی با رعایت اصل محفوظ ماندن هویتش توسط رسانه، باز هم مسئولیت خبری را که در اختیار رسانه قرار میدهد، نمیپذیرد قابل اتکا و اعتماد نیست، خبر را از تحلیل و تفسیر آن جدا کرده و در نگارش بهگونهای عمل شود که مخاطب، متوجه تمایز این دو گونه بشود، تفکیک آگهی و رپرتاژ آگهی صریحا از مطالب و محتوای رسانه، الزام به درج نام منبع و یا پدیدآورنده در نقل هرگونه محتوا،
خودداری از کاربرد حروف اختصاری برای اشخاص و سایر شیوههای مشابه در کنار نشانیدادن به نحوی که بر همان اشخاص، تعین پیدا کند در مواردی که به دلیل موانع و یا ملاحظات اخلاقی و یا حقوقی نام بردن از اشخاص محدودیت دارد و پرهیز در انتشار اخبار و تحلیلها ضمن رعایت انصاف، از سیاه نمایی و یأسآفرینی از جمله اصول گسترش نیوز در محتوای رسانه ای می باشد.
گسترش نیوز خود را موظف میداند تا در راستای ایفای اصول رفتار رسانهای پایبند به قوانین و اخلاق باشد. بنابراین گسترش نیوز خود را موظف میداند تا در صورتی که در نقل خبر و انتشار آن دچار اشتباه شوند، صراحتا و از طریق رسانه، از مخاطبان و آسیبدیدگان از خطای خودمان عذرخواهی نماید. به منظور کسب خبر، خود و رسانه خود را معرفی کند و بهصورت مخفیانه از دستگاههای ضبط صدا و تصویر و ویدئو استفاده ننماید.
از ایراد اتهام، اهانت و نشر مطلب کذب علیه رسانههای قانونی به ویژه امضاکنندگان این میثاق، پرهیز نماید و انتقادات خود را طبق دستور قرآنی"و جادلهم بالتی هی احسن" مطرح کند. برای انجام مصاحبه با هرکس از او اجازه گرفته و در صورتی که بخواهد پیش از انتشار مصاحبه خود را بازبینی کند این حق را برای او محفوظ دانسته و به خواست او عمل نماید. گسترش نیوز حریم خصوصی افراد را محترم میشمارد و اسرار زندگی دیگران را فاش نمی کند.
متوجه حقوق کمتوانان، آسیبدیدگان، متهمان و حتی مجرمان بوده و در مصاحبه یا گرفتن عکس از آنها به اجازه از خودشان بسنده نمی کند و به اصولی فراتر از آن پایبند است و در نشر محتوای مرتبط با آنان کرامت انسانیشان در حال و آینده را مورد توجه قرار می دهد. حقوق کودکان را محترم شمرده و از انتشار مصاحبه، تصویر و فیلم کودکان در حالات غیرمتعارف، آرایش کرده و غیرمنتاسب با شخصیت کودکی و ناسازگار با حفظ کرامت انسانی آنان در حال و آینده خودداری می نماید و همینطور از شناساندن کودکانی که مورد آزار و سوء استفاده قرار گرفتهاند از طریق انتشار نام و تصویر آنان خودداری می کند.
در رابطه با رفتار سازمانی نیز یک سری اصول و قواعد در میثاق نامه این خبرگزاری ذکر شده است. گسترش نیوز حمایت از شأن و کرامت خبرنگاران رسانه متبوع خود را وظیفه خود می داند و حقوق مادی و معنوی آنان از جمله در امور بیمه تأمین اجتماعی، دفاع در محاکم قضایی و غیر آن رعایت می کند. همچنین در لیست بیمه خود برای همکاران تحریریه از سمتهای غیرِ روزنامهن گارانه استفاده نمیکند.
در هنگام جذب و به کارگیری همکاران تمام وقت، به ویژه اگر در یکی از رسانههای عضو میثاق، مشغول به کار باشند، صرفا پس از تسویه حساب و اظهار رضایت مدیر رسانه محل اشتغال قبلی، آنان را برای همکاری میپذیرد.
برای پیشگیری از تطمیع رسانه و روزنامه نگاران، دریافت هدیه غیرمتعارف از سازمانها و اشخاص را امری ناپسند میداند و به هیچ وجه چنین هدیههایی را نمی پذیرد و همکاران خود را هم از پذیرش چنین هدایایی منع می نماید. میزان هدیه متعارف را شورای داوری در ابتدای هر سال اعلام میکند.
گسترش نیوز صراحتا وابستگیهای مالی و تشکیلاتی و گرایشهای خود را رسما اعلام می کند و مناسبات مالی خود با وابستگان اشاره شده و حامیان خود را به طور آشکار و شفاف اعلام می نماید.
صنعت معدن، تجارت، اقتصاد، فرهنگ، جامعه، ورزش، سیاست و چندرسانهای بخشهای اصلی تحت پوشش خبری گسترش نیوز میباشد. صنعت معدن با زیرحوزههای؛ صنعت، معدن، گسترش نیوز قیمت خودرو، انرژی، تجارت با زیرحوزه؛ اصناف، کسب و کار، نمایشگاه و گردشگری، اقتصاد با زیرحوزه؛ بانک و بیمه، بورس، گسترش نیوز مسکن، فرهنگ با زیرحوزه؛ سینما و تلویزیون، موسیقی و آموزشی، جامعه با زیرحوزه؛ سبک زندگی، حوادث، فناوری و شهری، ورزش با زیرحوزه؛ فوتبال، منهای فوتبال، سیاست با زیرحوزه؛ سیاست داخلی و سیاست بین الملل، چندرسانهای با زیرحوزه؛ عکس، صوت، فیلم، اینفوگرافی و کاریکاتور از جمله زمینههای فعالیت گسترش نیوز است.
در بخشهای مختلف این پایگاه خبری جهت دسترسی سریعتر میتوان، پربازدید سیاست، پربازدید بانک و بیمه مثل گسترش نیوز سهام عدالت، پربازدید فیلم، پربازدید خودرو، پیشنهاد سردبیر و گزارش ویژه را مشاهده نمایید.
به منظور ثبت تبلیغات و یا ارائه نظرات درباره گسترش نیوز میتوان از شماره تماس ۸۲۱۹۰ – ۰۲۱ داخلی ۲۱۴ استفاده نمود. همچنین گسترش نیوز را به راحتی با آیدی gostareshnews@ در شبکههای اجتماعی مانند آپارات، یوتیوب، تلگرام، اینستاگرام و توییتر پیدا کرد.
متوسط بازدید روزانه سایت گسترش نیوز 120 هزار مخاطب بوده و در جایگاه 372 ایران در رنک بندی الکسا و 7908 جهان قرار دارد.